torsdag 29 mars 2007

Jonas-ponas

På Lilla torget i Göteborg står Jonas Alströmer staty. Ni vet, potatisens fader. En gång i tiden var det någon som hade klottrat följande mening på Potatiskungens sockel:

Bu bu för potatis!

Med stora röda bokstäver. Det gjorde mig glad. Jag vet inte varför, men varje gång jag passerade statyn började jag småle. Till och med om jag passerade statyn på en nerkräkt nattbuss.

Nu har man tvättat bort texten. Det är lite synd. Jag blir inte alls lika glad av att titta på statyn längre. Inte alls. Men man kan ana att visdomsorden funnits där, märken efter högtryckstvätten syns fortfarande.















Bild: Lånad från wikipedia

4 kommentarer:

Mary Lady Luck sa...

Åh det skulle jag aldrig klottra! Nog för att potatis kan vara tråkigt ibland men man gör ju chips av potatis för guds skull!! Mmmm lantchips...

Missy sa...

Nu fattar jag inte riktigt... Chips? Vad har det med potatis att göra?

Anonym sa...

Åhå! Potatisklotter som är så fint! Hahaha..jag har suttit där vid potatispappan och varit förvirrad och rädd för ett par år sedan..på väg till min första riktiga forskarkonferans i Sverige:-) Det fanns inget potatisklotter då. Tjipp

Missy sa...

Mia: Haha! Du måste varit där efter potatisklottret då. Eller före. Minns inte riktigt när det var, bara att det var ganska så länge :)