måndag 12 mars 2007

Love Is A Mix Tape

Jag håller på och packar lådor fulla med saker* och hittar plötsligt lådor med kassetter.

Kassettband.
Blandband.
Många blandband.
Blandband från skollägret i åttan, blandband från språkresan, blandband från bästa kompisen i gymnasiet, blandband från brevvännen.

Mängder med blandband.

Jag hade nästan glömt bort blandbanden. Vad hände egentligen? Ena dagen gjordes det blandband till höger och vänster och sen tog det bara slut. Jag bränner fortfarande en bland-CD lite då och då till människor jag tycker om och vars torsdag skulle bli lite gladare om de fick lite fin musik att lyssna på. Men det är sällan. Och jag känner mig lite gammalmodig när jag gör det.

Så: Varför slutade man med blandbanden egentligen? Är det mp3-spelarnas fel? Den som ger mig en förklaring jag kan acceptera och förstå får en äkta gammaldags, hembränd, bland-CD.

Och den är fantastisk! Såklart.


* Om det undgått någon ska jag flytta. Till ett tält. Antagligen. Har hört att man har stor användning för lådor med grejer i tält. Det är i alla fall vad jag har hört.

6 kommentarer:

Mia sa...

Hejhoo:-) Aha..flickan skall till tält:-) ojnevojne! Kallt... Hördududu..är det OK att jag lägger upp en länk till dig = smidigare när jag vill gå in och läsa din eminenta blogg! Tjipp - och jag älskar blandband:-)

Missy sa...

Såklart det är ok, det är mer än ok! Roligt att du gillar bloggen. Och blandband :D

Mary Lady Luck sa...

Åh blandband!! Sist jag flyttade hittade jag också en massa gamla blandband, satte mig ner och lyssnade på dom (jag hade en asgammal stereo, numera har jag inte ens den tekniska möjligheten att göra det) och hamnade i en tidsmaskin. Shit pommesfrites liksom. Få saker kan föra en så långt tillbaka i sitt eget universum som musik :)

Missy sa...

Mary: Blandband är sjukt bra :D (Ibland är det bara sjukt, men oftast är det både sjukt och bra.)

Anonym sa...

Blandband. Vilka nostalgiminnen som sväller upp till ytan. Att blandbanden gick de öde till mötes som de gjorde beror nog mest på CD-brännar kulturen följt av mp3- och online-livet som de flesta tydde sig till.

Var sak har sin tid men minnena består som sagt alltid. Nostalgi är ordet.

Missy sa...

Fredrik: Jag tror att du kan ha rätt, men det är fortfarande få gåvor som slår en genomtänkt bland-CD :)