tisdag 6 mars 2007

Den ultimata kulturyttringen

Det känns som det var länge sedan jag tipsade om något. Säkert flera dagar sedan. Därför tänkte jag idag tipsa om den kulturyttring som är västvärldens stolthet.
.....

Jag talar naturligtvis om amerikansk high school-film.
.....
.....

High school-film är underbart.

Att se en high school-film är lite som att linda in hjärnan i bomull. Jag lovar att forskare om ett antal år kommer att komma fram till att detta ger mer vila åt hjärnan än djupsömn.

Det är alltid enkelt och rakt och efter ungefär en timma och trettiosju minuter har det som var problem i början av filmen lösts så att alla är glada och lyckliga. Snygga är de också. Till och med i high school-filmerna ifrån 80-talet är alla snygga i slutet*. Det är fantastiskt. Ibland önskar jag att mitt liv vore lite mer som en amerikansk high school-film. Fast utan att jag skulle behöva bli sexton år igen.

Så om du inte har något bättre för dig** är det nu du ska gå ner till videobutiken på hörnet och låna hem ett urval av följande filmer:

Weird Science
Två nördar bygger en drömkvinna med hjälp av någon slags DOS-baserad programvara. Trovärdig film. Verkligen. Dessutom tycks världen glömt bort Robert Downey Jr i rollen som The Jock (obligatorisk i alla high school-filmer!).

Pretty in Pink
Say no more, say no more! Detta kan vara den ultimata 80-talsfilmen (och även här kan det vara läge att lägga märke till några av bifgurerna som spelas av de då unga syskonen Cusack).

Can't Buy Me Love
Pojke möter flicka. Pojke betalar flicka för att umgås med honom. Flicka faller för pojke. Missförstånd. Fylla. Mockadräkter. Allvarligt talat, blir det bättre än såhär?

Fraternity Vacation
Denna film är jättedålig och får bara vara med på listan för att att huvudrollen spelas av en MYCKET ung Tim Robbins. Nakna bröst förekommer också vid flera tillfällen. RIKTIGT dålig film. Jag borde nog inte tagit upp den överhuvudtaget...

Mean Girls
Kände att jag var tvungen att ta med ett samtida verk. Samtida konst ska ej underskattas.


* I alla fall om jag ser filmen utan glasögon, i ett rum med skum belysning, på en TV med trasigt bildrör. Eum... ja.

** ...vilket du uppenbarligen inte har. Du sitter ju här nu?

4 kommentarer:

Miss KeepYourDistance sa...

Jag har inte sett Mean Girls. Kanske borde ta och hyra den.. :)

Missy sa...

Den är faktiskt inte så dum som man kan tro. Faktiskt :)

Tyskfan sa...

Var är Loverboy?
Eller Lost Boys? (Well inte direkt college, men nästan. Och så är den sjukt bra.)

Missy sa...

Tyskfan: Det bästa med High school/College-film är att det finns hur många osm helst. Eller... vänta nu... Det kanske var det som var det sämsta? Hur var det nu igen...