onsdag 14 mars 2007

Det här med listor...

Mina listor handlar ganska ofta om vad jag borde hinna med på jobbet idag. Jag gör dem på gula Post-It-lappar och det är skönt de gånger man kan kryssa för något, när man ser att man hunnit med det man vill eller ska och man kan tänka "Ja, jag gör allt lite nytta i alla fall".

Men sen finns det de som gör Listor. "Saker jag ska ha gjort innan jag fyller 25/30/whatever". Till exempel. De listorna kan vara ganska skrämmande.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör mig så rädd för den här typen av listor, men jag tror att det kan handla om att göra sina mål så definitiva, så slutgiltiga, så tydliga. Tänk när man vaknar upp och fyller 25 eller 30 och tar fram sin lista. Bara för att inse att fjorton av listans femton punkter inte kan strykas. Hur känns det då? Klarar man av att logiskt tänka att "Nej, jag besteg aldrig Kilimanjaro" men jag har ju varit i Skövde och pluggat i tre år" eller "Nej, jag har inte tagit dykcertifikat/rest jorden runt/gjort karriär/byggt en rymdraket men jag har betalat alla mina räkningar i tid"?

Bara en fråga.

Eller tänker man som jag gör, när jag jobbat på högvarv hela dagen och ändå inte kan stryka några punkter på min "att göra"-lista: Shit, jag har inte gjort någonting idag.

?


Nu ska jag jobba lite på följande lista:
1. Kolla bloggar
2. Gå på stan
3. Kanske titta lite på nagellack?
4. Fika

Det är en lista i min smak!

5 kommentarer:

Caravaggio sa...

Jag gillar mer att göra Topp 5-listor än listor på saker som ska göras. Usch för dom. Fast din sista såg lagom ut.

Smartasmia sa...

Även jag gillar frökens lista. Hmm..börjar bli drygt att alltid gå via kommentarer för att nå dina kloka inlägg...är det OK att jag länkar dig på Monokel? Du är bra:-) tjipp, sötnosen (och förresten hatar jag också tofstjejen....trots att jag de senaste två månaderna hållt styr på min "page" med två pippilottatofsar där bak...).

Emelie sa...

Listan där på slutet var mycke vettigare än de andra du talade om! Bättre att göra en lista över alla bra saker man faktiskt redan gjort!
Då mår man MYCKET bättre!

Kerstin sa...

Hahahah - jag älskar listor...

Missy sa...

Caravaggio: Oooooh! Topp-fem listor :D
Smartasmia: Såklart det är ok! Det påminner mig om att jag har tänkt uppdatera min länklista! Monokel har såklart en given plats där :)
Emelie: Eller hur ;)
Kerstin: Hmmmm. Vilken sorts listor talar vi om här...?