onsdag 7 mars 2007

Besynnerligheter

Jag blev utmanad av Mary, och en utmaning är ju till för att antas! Utmaningen går ut på att lista 6 besynnerligheter om sig själv och sedan utmana 6 bloggare att göra samma sak. Here goes:

1. Jag är sjukt otålig. Till exempel läser jag alltid sista sidan i en bok först och när jag köper en ny skiva kan jag inte lyssna på mer än tio sekunder på varje låt innan jag måste byta till nästa. Annars får jag panik. Jag är (fortfarande) hon som knappt hinner sätta mig i bilen/på tåget/bussen innan jag frågar om vi är framme snart (när man kört 2 kilometer och den planerade körsträckan är 28 mil...)

2. Jag är superusel på att bedöma människor efter första intrycket. Jag har i princip alltid fel. Alltid. Always. Toujours. Siempre. Hur kan det vara så?

3. Jag samlar. Jag samlar på skor. Men det är liksom inte meningen. Det bara blir så. Jag samlar på muminsaker. Mumin är min hjälte! Jag samlar på gummiankor. Men det är inte besynnerligt, det är helt normalt. Lovar.

4. Jag tror att om jag ställer saker i hallen ska de automatiskt hamna på rätt ställe. Jag blir alltid lika förvånad när påsar/ väskor/ sopor står kvar där jag ställt dem. Ibland är jag väldigt glad över att jag inte behöver leva tillsammans med mig...

5. Jag pratar i sömnen. Inte sådär lite vagt mumlande som det brukar vara, påstås det. Tydligen säger jag emellanåt helt begripliga meningar. Tydligen. De som hört brukar aldrig vilja berätta vad jag sagt, men jag brukar få MYCKET underliga blickar.

6. Jag klarar inte av ljudet av gaffel mot tallrik. Klarar. Inte. Av. Naglar mot svart tavla? Ha! En barnlek. Men den där gaffeln. Ryyyyys. Fatta vilket handikapp!

Eftersom jag, efter en snabb koll, inser att de flesta redan antagit utmaningen så utmanar jag inte vidare. You're aaaaall invited :D

6 kommentarer:

Miss KeepYourDistance sa...

*drar sakta en gaffel mot tallriken*

Vi är nog rätt störda både du och jag. Vi får nog fika någon dag och se om vi är hälften så knäppa som det verkar. :)

Missy sa...

Iiiiiiih! Sluta upp med det där! Ja, fika är min grej. Definitivt. Nu verkar det som att jag kanske eventuellt inte behöver flytta in i din källare heller, så du kan andas ut! Jag funderar på ett tält. De ska vara bra har jag hört ;)

Mary Lady Luck sa...

Hahahaha - jag är vida känd som den sämsta människokännaren någonsin. Jag är den som utbrister efter att the shit has hit the fan "Jag hade aldrig anat!", medan alla andra skakar på huvudet åt min idioti. Numera vet jag att bara för att någon "verkar helt okej" så behöver det inte betyda någonting... Förresten så la jag till dig på min länk-lista idag, hoppas det är ok :)

Missy sa...

Mary: Såklart det är ok! Det är ju bara roligt :D Skönt att höra att det är någon fler än jag som är sämst på människokännedom, förresten!

Mia sa...

Kanske frökens otålighet har med människokännedom att göra, månne? Och jag totaldiggar ditt muminsamlande - jag älskar mumin:-) Själv kan jag inte slicka.på.glasspinne.av...trä (aaarghhh...). Tjipp:-)

Missy sa...

Mia: Mumin regerar! Och du? Sambopersonen ÄTER glasspinnar av trä. No joke.