onsdag 21 mars 2007

Lista. Once more with feeling

Denial Springs Eternal featuring Missy proudly presents:

Livet i sjuor och tvåor

1982 Fyller tre år. Gillar rosa och är stolt medlem i Prinsessklubben.

1987 Har börjat skolan och har hunnit tröttna. Det blir bättre sen.

1992 Börjar i högstadiet och ny klass. Från att ha varit en av de längsta i klassen är jag plötsligt pygmé. Intressant vändning... Fyller tretton år.

1997 Sista året i gymnasiet. Stor förvirring, men inte lika mycket som det blir om ett år. Lever i en fluffig och mjuk bubbla där jag trivs väldigt bra. Lyssnar på The Smiths och Radiohead, färgar håret svart, rött och svart igen. Leker med kajal och klär mig i broderad mockakappa. Ah, those were the days*. Har ännu inga grå hårstrån, men detta är året då en av mina kamrater hysteriskt ringer mig i telefon och förkunnar att hon fått sitt första.

2002 Det här är året då jag jobbar på Sommarjobbet Från Helvetet. Annars är det business as usual; pluggande, kaffe, tentor, kaffe, föreläsningar, kaffe, konstiga fester, kaffe...

2007 Har bestämt mig för att flytta hem till staden där det alltid blåser, efter att ha provat andra delar av Sverige några år** . Funderar på att återuppliva Prinsessklubben och gillar fortfarande rosa.

* Lutar mig tillbaka och får något drömmande i blicken, men minns sedan ångesten över att vara 17 år... Och att det inte gick över för att man fyllde 18. Yikes.
** Det är bara det där med den shsdfjksdfjkl lägenheten som ska lösas först. Sen så!

4 kommentarer:

Smartasmia sa...

Hahaha..prinsessklubb och pygméväxt i en och samma form..inte illa:-) Hehehe...Smiths först -97...ja, se dagens ungdom;-) Hmmmm...jag har ett hemligt rosa gillande som jag helst inte skyltar med...det funkar inte så bra med lack och läder...

Och nej, nej..ingen mer diet nu enl. nedan:-) tjipp

Missy sa...

No worries, jag har precis klämt i mig några Oreo´s ;-)

Lilla Duktig sa...

"staden där det alltid blåser"

är det chicago vi pratar om nu?

heh.

Missy sa...

Lilla Duktig: Visst. Chicago. Strax väster om Borås.

Eum...