lördag 2 juni 2007

Sa någon boktips...?

En bra sak med sommaren är att man kan sitta i solen i någon park och läsa bok. Vad ska man då läsa? undrar du nu. Jo, serru. Det har Tant Missy redan tänkt på, så här följer en topp-tio-böcker-som-är-perfekta-att-läsa-i-parken/på-stranden/på-tåget/på-flygplatsen-eller-hemma-i-sommar.

Beredd? Då kör vi.


1. "Survivor" av Chuck Palahniuk (mannen bakom "Fight Club"). Man får inte vara rädd för morbid humor blandat med ett mått cynism, om man till fullo ska uppskatta Herr Palahniuks böcker. Jag älskar dem.
2. "One Pill Makes You Smaller" av Lisa Dierbeck. En av de bästa böcker om att växa upp jag läst på mycket, mycket länge.
3. "Dumskallarnas sammansvärjning" av John Kennedy Toole. Ibland måste man bara få skratta åt eländet. Det gör man bra tillsammans med denna bok.
4. "The Pursuit of Happiness" av Douglas Kennedy. Låt dig inte avskräckas av att boken är trögstartad. När du väl kommit in i den kommer du inte kunna lägga den ifrån dig. En tidsskildring, en kärlekshistoria och lite livsöden. Strålande sommarläsning!
5. "All Is Quiet On The Orient Express" av Magnus Mills. Scrolla.
6. "Rape" av Joyce Carol Oates. En kärlekshistoria, trots titeln. Förresten kan ni ta och läsa allt av Joyce Carol Oates, hon är ju för bövelen en av vår tids bästa författare!
7. "Sommarboken" av Tove Jansson. Det hör man ju på titeln ju!
8. "Love Is A Mix Tape" av Rob Sheffield. Jag KAN helt enkelt inte sluta propagera för denna underbara bok! Alla som någonsin spelat in ett blandband kommer garanterat att uppskatta denna fina lilla bok!
9. "Stiff: The Curious Lives Of Human Cadavers" av Mary Roach. Precis vad det låter som. Tämligen morbid, men RIKTIGT intressant.
10. Något av Erlend Loe. Vad som helst. It's all good! Har du inte läst något av honom tidigare kan du börja med "Naiv Super". Om du tycker dig ha hört den titeln till leda kan du istället ta "Doppler". Eller "Expedition L", den är fin.


Så! Ut i parken och läs med er!

11 kommentarer:

Anonym sa...

tack för alla tips! Super :-)

Lilla Duktig sa...

Tack, tack, tack!
Jag ska genast sätta upp samtliga titlar på min boklista (läsgalen som jag är har jag ett excelark...).
Håller med om att fröken Oates skriver fantastiska böcker. Läste just "We were the Mulvaney´s" - sjuuuukt bra!
Mitt tips till dig är Donna Tartts Den hemliga historien / The secret history. Jag läser den en gång om året. Så bra är den.

hedgehog-sara sa...

tack tack myrstack!

Anonym sa...

Änglar och demoner läses just nu men några av dina rekommendationer har helt klart hamnat på min att-läsa-lista! :)

Missy sa...

Maria Byström: Vassego'!
Lilla Duktig: Jag håller helt med om "Den hemliga historien"! Köpte den nyligen till sambopersonen och frågar honom dagligen om han inte ska börja läsa den snart (säkert JÄTTE-uppskattat...). men bra är den!
Hedgehog-Sara: Hoppas att något ska falla Kotten i smaken! :-)
Fredrik: Trevligt! :-)

Smartasmia sa...

Med denna digra lista kan ju inte min sommar bli annat än lyckad! Tack sötnosen:-) Och nedan: jag är nog minst lika liljevit!

Missy sa...

Smartasmia: Liljevitt är det nya svarta! Har jag hört ;-)

Kerstin sa...

Åh, vilka bra tips...

Miss KeepYourDistance sa...

Nice med en liten lista!

Hörru damen! Vad säger du om fredag el söndag istället? Jag har fått en förfrågan om jag kan vara barnvakt på lördag. Det gäller min lillasyster och jag kan liksom inte säga nej...

Slå mig inte. Snälla. :S

Missy sa...

Dam? Menar du mig? Jag ser ingen dam här...? Låtom oss höras på telepatisk väg och bestämma något!

H sa...

Love is a mix tape kommer i svensk översättning i augusti: Kärlek är ett blandband.

Varmt rekomenderad!