tisdag 19 juni 2007

Bu bu för saker jag inte förstår! (och dessutom är det tisdag)

Jag tycker att vuxen är ett besynnerligt ord.

Vuxen...

Vuxen?

Vuxen?

Är det verkligen någon som tror att man plötsligt en dag når ett stadie när man blir välorganiserad, klok och ordentlig? Handlar det inte mest om vilken typ av personlighet man har? Sen att en del människor av en eller annan anledning tycks personlighetstransplantera sig några år efter de fyllt tjugo, det är något helt annat. Förmodligen har det att göra med aliens. Förmodligen.

Det jag märker av vuxenhet i min omgivning är att det är hiskeligt svårt att träffas och göra saker, allt ska tydligen planeras in i minsta detalj. Det talas om tjejträffar, parmiddagar, renovering, graviditeter och räntor. Ord som "väninnor" och företeelser som "kulturresor till Berlin/vinresor till Provence" dyker helt oväntat upp i folks vokabulär. Man ska prata om senaste samhällsdebatten istället för att leka bajsleken eller prata strunt och storhandla istället för att oekonomiskt småhandla.

Sen att jag ändå vill bli inbjuden till både tjejträffarna och parmiddagarna gör ju på något sätt det hela mer komplext, det känns lite som när man var en av de som blev bjudna på "det coola partyt" i mellanstadiet. Eller som inte blev det.

Jag kommer förmodligen aldrig att sluta slarva bort saker (läppglans/ nycklar/ plånbok/ busskort/ möbler) oavsett vilken ålder jag uppnår. Jag kommer förmodligen alltid hellre äta kladdkaka och se på video än att gå på parmiddag, förmodligen hellre ta en öl än en fin whiskey, förmodligen hellre köpa en dyr väska än att byta blöjor på andras barn*. Risken är att det slutar med att man inte passar in någonstans, att man blir den knasiga tant Missy som hänger med kidsen eller bor med sina tretton katter.

Nej.

Nu är det jag som gömmer mig under täcket och går i ide ett tag tills jag förstår mig bättre på världen och människorna i den.
Dessutom är det tisdag.* Efter vad jag förstår är detta tydligen något som man ska börja gilla när vuxenheten träder in.

12 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Hör av dig när som helst.

Vill du leka bajsleken är jag på.

Vill du äta lösgodis tills man nästan mår illa är jag på.

Vill du tågluffa är jag på.

Jag är flickan som har panik över hur vuxna alla har blivit i min omgivning och som vill ha en hundvalp före en unge.

Miss Upsey Daisy sa...

Tisdagar har ju varit ett problem tidigare. Minns att vi pratade om ett sätta att komma förbi dagen. Men inga detaljer så.

Missy sa...

Yay! Strålande!!!

Inte att det är tisdag, men det andra :-)

Bling Bling Girl sa...

Det där med att bli vuxen är komplicerat. I vissa lägen samlar jag vuxenpoäng så att jag nästan blir rädd medan jag i andra lägen är totalt ovuxen!
Oj försöker du begripa dig på världen!?! Säg till om du lyckas så kan du väl förklara för mig sedan! Jag har gett upp och gör mitt bästa för att bara hänga med! :)

Smartasmia sa...

Hehehehe..skulle det vara ngt fel på att hänga med kidsen och ha 13 (2) katter? Ajajajaj...fast idag har jag nog tagit ett par vuxenpoäng! Kladdkaka och öl går först för mig också. Och så:-)

Cax sa...

Oki för att man kan tappa bort nycklar, möbler och plånbok. Men hur fasen tappar man bort ett busskort?

*Eller vänta, blev det rätt nu?*

Anonym sa...

hahaha. Jag är jättedålig på att vara sådär snusförnuftig vuxen. Vissa dagar kan jag känna mig som 18 andra som 81.

Och parmiddag har jag aldrig varit på än. Tycker det låter läskigt ;-)

Men trots allt. Jag ÄR vuxen. Om än med barnasinnet i behåll och det vill jag aldrig bli av med :-)

hedgehog-sara sa...

Man kan vara vuxen och ändå tycka att bajs är det roligaste :) Man kan ha blöjor i en Marc Jacobs eller i en Åsa för den delen.

Man blir aldrig äldre än man gör sig, och jag kommer alltid tycka att det är kul när folk pruttar eller går in i en glasvägg. Jag kommer förmodligen aldrig att börja spela golf eller köpa mina kläder på Cellbes.

Att vara vuxen är att ha all makt själv, att kunna barsla sig utan att någon kan säga åt en att sluta :)

Missy sa...

Bling Bling Girl: Lovar att säga till ;-)
Smartasmia: Hahaha! :-D Du och jag och kladdkaka och öl, då?
Cax: Hahaha!
Maria Byström: Jag bugar mig för dina kloka ord!
Hedgehog-Sara: Du vet ju redan att du är en av mina förebilder. Nu ökade du på dina poäng ännu mer ;-)

Miss KeepYourDistance sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Miss KeepYourDistance sa...

Coola ner. Man ska inte fundera så mycket. Det är bara att leva. Att vara vuxen innebär inte att vara stereotyp. Det blir vad man gör det till. Själv har jag i dagarna kommir fram till att jag ska bli den ballaste morsan i världen. Vill jag ha barn nu? Nope. Men någon gång. Men det är ju inget att bekymra sig för. Ta det som det kommer. :)

Hälsningar En som lagt ner att tänka på om hon är vuxen eller inte.

Missy sa...

Se där, se där! Alltid lätt att bli missförstådd när man uttrycker sig i skriven text...