måndag 27 augusti 2007

Hilfe! Göteborgsgym ja tack

Hej. Världens lataste träningsnarkoman här.

Nu är det dags att ta tag i det här med träning. Missförstå mig nu inte, jag har allt tränat hela sommaren också. Så ni vet. Det har inte bara varit muffins och tårtor, även om man lätt kan tro det om man har följt utvecklingen på bloggen. Inte bara, men nästan.

Men var, oh var, ska man träna?

Alla gym försöker ju sig på det där med provdagar och provveckor och provtillfällen och gratis skor till alla som har ovanlig skostorlek och tvångsmedlemsrådgivning etcetera etcetera, men jag vill verkligen inte springa runt och prova allt och bli mer förvirrad än jag redan är. Helst skulle jag vilja modifiera stället jag tränar på nu (fler pass och billigare pris? Nähä? Inte?) eftersom det är min favoritplats i stan. Men jag har insikt; ett gammalt skruttigt hus* med lite valsångsmusik och en pool eller två är inte värt så mycket som det kostar. Om jag vinner en massa pengar kommer jag att tänka om, men tills dess? Nä. Så var, oh var?

Jag har gjort en liten kravspec, here goes:
* Det ska finnas roliga pass som inte är spinning för spinning är blä. Och det ska finnas roliga pass efter klockan arton noll noll
* Det ska vara ok omklädningsrum
* Bastu är ett plus men inte en livsnödvändighet (jag bastar aldrig efter träning, men jag gillar tanken på att kunna basta efter träning...)
* Det ska ligga centralt
* Det ska gärna finnas flera anläggningar i samma kedja, lite utspridda i stan. Inget måste, dock
* Det ska vara rejäla öppettider
* Det ska inte vara World Class på Masthuggstorget, eftersom World Class på Mastuggstorget är i topp på min lista över tråkiga gym jag aldrig mer vill träna på (även om låsmekanismen på skåpen är jäkligt snitsig!)

Någon som har koll? Tips? Snälla...? Pliiiiiiiiis!!!

Den som kommer med bästa tipset på var jag ska, eller absolut inte ska, träna får ett fint pris i form av... lite fickludd? Lite fickludd och en tårtbit som stått framme över natten? Det är tyvärr allt jag har att erbjuda. Det och min eviga tacksamhet, men det var liksom underförstått.

Jag kan redan nu säga att det verkar luta åt Friskis eller SATS, men ska man gå på billigt eller fancy?

Så många frågor...

* Vem försöker jag lura? Det är ju helt underbart!

12 kommentarer:

Miss KeepYourDistance sa...

SATS, natürlich! Friskis kommer inte i närheten av SATS utbud. Och då har jag ändå jobbat där, hahaha! Jag kan värva dig om du vill. Det blir inte mer centralt än så. :)

Missy sa...

Hahaha! Är du inte rädd att jag ska börja trakassera dig inne på gymet? Hmmm?

Tänkte inte på det va? Nänä.

Allvarligt talat, är det verkligen så bra som de säger? De säger ju så mycket. Till exempel säger de ju även att lakrits är gott och där vet jag (for a fact) att de har fel. Man kan inte lita på de.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag håller med Miss KYD om att SATS är jättebra... Fast jag har ändå efter fem år sagt upp mig och ska testa friskis som kostar hälften och ligger 4 minuter från mig.. Vi får se hur det går.. springer mest på pump och spinning men vill kunna boxas ibland..

Missy sa...

Boxas? På stan en fredagkväll då, eller hur menar du...?

Missy sa...

Och: Yay! Du är tillbaka! Jihoo! Whoopee! :-D

Miss KeepYourDistance sa...

Vilka är de? Och lakrits är hur gott som helst. Mmmm... Lakrits... Iaf. Jag tränar inte så ofta på gymmet längre. Maskinerna, alltså. Däremot mycket spinning. Så vi lär nog inte ses så mycket. :P

Miss KeepYourDistance sa...

Och pump. Jag ÄÄÄLSKAR pump.
Miss UD: Byt inte till Friskis. Bli min pumpkompisch! Jag känner mig så ensam där inne... :)

Missy sa...

Är det meningen att jag ska skicka den där tårtbiten till dig nu? Jag är inte säker på att den verkligen går att äta längre...

Men luddet, det kan jag ta med på bloggträffen. Du kan få det inslaget till och med!

Miss KeepYourDistance sa...

Himla snällt, hörru du. :)

Missy sa...

Visst, sån är jag ;-)

Anonym sa...

Jag säger IKSU, om du kan tänka dig att pendla naturligtvis.

Annars rekommenderar jag SATS.

Missy sa...

IKSU? Ja, det blir nära och bra... ;-)