tisdag 7 augusti 2007

All work and no play makes Missy a dull girl

Jag började ha funderingar. Funderingar på att så smått kanske eventuellt försöka börja skrapa ihop mina något splittrade* universitetspoäng till en, låt oss kalla det, mer acceptabel helhet. Det innebär ju förstås visserligen att man (jag) behöver läsa lite mer i något som skulle kunna utgöra huvudämne i en eventuell examen. Men, tänker jag. Ingen brådska. Och eftersom jag just börjat komma över den lätta posttraumatiska stress jag ådrog mig efter mina första stapplande steg inom studerandet för oh så många år sedan och äntligen börjat känna en dragning mot språk igen tänkte jag att kanske, kanske vore det något.

När jag lanserade idén fick jag blandade reaktioner.

Nej, nu ljög jag. Jag fick inte alls blandade reaktioner. Jag fick väldigt samstämmiga reaktioner från personer i min omgivning, i form av ett "men... men... HATADE inte du det där...?" , ett "Uh... jahae..." samt en skeptisk min med sedvanlig tillhörande tystnad.

Oh joy.

Åh. Jag höll på att gömma min favorit. Här kommer den:

"Det verkar ju helt STÖRT ju! Varför vill du göra det?"


Jomen. Entusiamen är stor.


* Fem poäng manligt och kvinnligt i förhistorien, folklig visa och dans, antikens teater i teori och praktik... The list goes on and on...

7 kommentarer:

yeh-yeh girl sa...

Kör hårt säger jag.
Folk är så tråkiga, en kommentar jag fick när jag berättat vad jag skulle plugga var typ "Ännu en utbildning som inte leder till jobb"
Det skiter väl jag i borde jag ha sagt, men det är ju "oartigt".

Miss Upsey Daisy sa...

Säg till sambon att annars tar du med garderoben och åker på semester med mig!

Missy sa...

Yeh-Yeh Girl: Allmänbildning är bra för magen :-)

Miss Upsey Daisy: Hahaha!

Missy sa...

Kanske ska förtydliga att Sambopersonen tillhör den lilla skaran som inte sagt saker i stil med de nämnda i inlägget. Konstigt nog.

Smartasmia sa...

Jag håller med fröken YY ovan. Det ska man skita högvördigt i (vad andra tycker) - och därmed följa sin känsla. Fast jag rekommenderar inte 2 helt olika utbildningar på ca 15 år sammanlagt med tillhörande studielån som i mitt fall. Dessutom med avslut som inte känns helt rätt ändå. Kör på!

Miss KeepYourDistance sa...

Det finns platser kvar på Eng B. Tänk. Vi skulle kunna bli klasskompisar. Diskutera Kafka och tvångssyndrom på rasterna. Perfa!

Fast. Jag måste klara alla tentor först. Annars får jag ju inte börja. Satan vad nervös jag är!

Missy sa...

Smartasmia: Tack för trevliga och kloka ord, bästa Smartasmia där!Och du? Ibland måste man göra fel innan man gör rätt. Eller om det var tvärtom... ;-)

Miss KYD: Om det dyker upp någon som är villig att sponsra spektaklet så, varför inte?

Hoho!

Någon som vill sponsra?!

Hallå?!

Nähä, inte det...