söndag 1 april 2007

All work and no play makes Missy a dull girl

Ibland får jag konstiga ryck och börjar fundera på att byta inriktning helt på jobbdelen av min tillvaro. Missförstå mig inte, jag tycker hemskt mycket om mitt jobb. Men ibland springer man på folk som gör saker så långt ifrån min värld att jag börjar fundera.

Skogsvård till exempel. Varför har jag aldrig ens reflekterat över att det är något man kan hålla på med? Eller att arbeta som djurskötare? Eller florist? Eller ambulansförare? Eller att olja in bowlingbanor? Jag visste inte ens om att man oljade in bowlingbanor! Nu vet jag det. Eller konditor? Jag skulle bli en väldigt bra konditor. V Ä L D I G T bra! Och en väldigt tjock konditor. V Ä L D I G T tjock. Jag menar; finns det något godare än mandelmassa? Va? Nej just det. Kanske bästa att hålla sig borta från konditorandet ändå...

4 kommentarer:

Mia sa...

Hahahaaha...en synnerligen rolig konditor som står och vräker i sig mandelmassa hela tiden:-) Det är nog lite nyttigt att prova sig fram mentalt i lite olika kategorier som du gör..med jämna mellanrum. Aldrig låta sig fastna i ett fack..åtminstone inte i tanken! Tänk på du, sötnosen:-)

Mary Lady Luck sa...

Haha, när jag var liten ville jag bli konditori-biträde, jag trodde man fick alla kakorna OCH pengarna. Nu vill jag bli triss-miljonär typ.

Missy sa...

Mia: Hahaha! :-)
Mary: Triss-miljonär låter som ett bra yrkesval ;-)

Jonna sa...

Jag utbildade mig halvt-om-halvt till konditor på gymnasiet. Undrar var jag hade varit om jag hade fortsatt med det.. Kanske rundare, kanske lyckligare? Eller kanske på exakt samma ställe som nu. Men jag håller med, mandelmassa och marsipan och såna där inlagda mandarinklyftor är svåra att motstå. Slurp.