söndag 5 juli 2009

Vem är du, vem är jag, levande charader...

Vem är egentligen du som tittar in och läser? Är du lång och från Småland eller bagare från Östersund som råkade komma fel när du googlade på några slumpvis valda ord? Kommer du ofta hit eller är det första gången och får jag bjuda på en kopp te? (Virtuellt te, men ändå. Te?)

Jag är inte bara nyfiken, jag är ruskigt nyfiken, helt sjukt galet skitnyfiken. Ju.

Berätta!

Själv är jag något mitt emellan att vara lång och kort, smal och tjock, snäll och elak. Jag har glasögon, men bara ibland. Jag är galet naiv och extremt cynisk, jag har någon slags odefinierbar frisyr och är världens otåligaste. Jag älskar bilder, musik och allt som är vackert.

Och så är jag bäst i hela världen på att säga fel sak vid fel tillfälle.

Ungefär så.

36 kommentarer:

Tesa sa...

Jag är som du ungefär, fast lite kortare och ljushårig. :)

Em sa...

Jag hittade hit via MissUD, tror jag. Det var längesedan nu och jag är i alla fall stammis!

Jag är lite lagom åt alla håll jag också. Bor i Umeå och tycker att Norrland rockar. Läser en massa böcker, ser en massa filmer och gosar med katter. Och sambo. Mitt hår är ruskigt platt och jag kan aldrig ha nån ball frisyr. Jag tycker om godis och pommes frites lite för mycket.

...Och jag vill alltid ha te. Helst grönt eller vitt. I en stor kopp.

karro sa...

En kopp Darjeeling tack!

jag är lång o kommer från Småland. hittade hit via miss UD, o följer dig via bloglovin. mitt nya måste i livet är att fotografera, och jag kommer aldrig att sluta läsa böcker.

Den tjocke konsulten sa...

Tjock it-kille från Göteborg som cyklar överallt och gillar att snickra men saknar hus. Numera utan skägg!

Hittade nog hit via någon av de andra "missarna".

Missy sa...

Tesa: Och så har du fina objektiv! Oy!

Em: Du har rätt - Norrland rockar! Jag drabbas av stark Norrlandslängtan så här års, då barndomens somrar allt som oftast tillbringades hos morföräldrarna i en liten by i Västerbotten. Underbart! KOm ner och ta en kopp te vid tillfälle, vettja!

Karro: Darjeeling comin'right up! Kameran är med för jämnan på den här änden också. Ska göra något av det är tanken, men har inte riktigt hittat formen för HUR än. Dina bilder är kanon, btw!

Den tjocke konsulten: Cykla bör man annars dör man. Har jag hört ;-)

Jessica sa...

Jag minns inte hur jag hittade hit. Det var nog kring förra våren när du gifte dig i NY som jag började kolla in, och sen dess har ajg återvänt. Jag bor i Skåne och har ostyrigt rött hår, ett j-la humör och fast jobb. ;)

En Tråkigare Blogg sa...

Jag hittade hit via Miss KYD förra våren någon gång. Vem jag är och hur jag ser ut vet du ju redan. Tittar in gör jag dagligen, ibland flera gånger om dagen om det skrivits något nytt.

Får en välja kaffe med mjölk istället för te? Eller kanske lite champagne =)

Missy sa...

Jessica: Ostyrigt hår och j-la humör låter som musik i mina öron. Roligt att ha dig här! :-D

Eurotrashgirl: Såklart du kan få kaffe med mjölk eller bubbel (i kaffet...? :O) Och du? Jag sitter inte alltid i en hörn och kvider över trasiga revben och knän när jag dricker bubbel. Så du vet. För jag tänkte att du kanske tror det, sedan vi sågs... Ehum.

Miss E sa...

Jag är en kort göteborgare, har kort, blondt hår och glasögon. Jag kan vara oerhört snäll, oerhört uttråkad och oerhört lycklig - allt beror på var jag är i mig själv (det där lät väl sådär...)

Började läsa dig efter att vår gemensamma vän Miss KYD lät mig träffa dig och Miss UD (om inte minnet sviker så var det en aw med goda potatisar involverad) och sedan blev vi vänner :-)

Miss E sa...

Och jag älskar te - men vi kan väl skippa det virtuella? :p

Missy sa...

Aaaw! Darling! IRL-te it is :-)

dee sa...

hur jag hittade hit minns jag inte, men troligtvis via en annan blogg, har varit stammis ganska länge och följer via rss :)
ganska lång, och har hela mitt liv varit benrangel, nu börjar det dock till sist dyka upp lite efterlängtade kurvor :)
lantistjej som flyttade till gbg, och sen ut på landet igen. Bokmal!

Jo sa...

Ja, mig har du ju sett, men jag hittade hit via Miss UD och fick följa med på AW till slut! Jag är medellång, medelrultig och pratar på tok för mycket. Om du ville servera mig lite fruktte och vi skulle prata en stund, skulle det säkerligen hoppa ur en groda eller två från mig också.. :)
Jag läser mindre än jag vill, går på för få konserter och "rucklar" jämt, men ändå för lite. Längtar efter riktigt hus och vill fota allt som rör sig (och även saker som inte rör sig) med sambons fina kamerasaker.
Ungefär så! :)

Miss Upsey Daisy sa...

Jag är Miss UD och verkar vara en port till din blogg?

Jag är lång och just nu väldigt trött. Annars gillar jag resa långt bort och krångligt. Jag gillar människor och så tycker jag humor är en den bästa egenskapen i hela världen. Jag har två katter som just nu verkar tycka att blomkrukor är något som bäst gör sig

a) i min säng
b) eller på golvet.

Därför är jag trött idag.

Cecilia sa...

Tror jag kom hit via din bloppis, typ. Minns inte när, nån gång förra året. Bor i Sthlm, jobbar på förlag, med barn- och ungdomsböcker. Mittemellangammal, pratar skånska trots snart tjugo år i huvudstan, klänningssucker, sommarstugeägare, rätt rolig, sjukt rationell när jag är chefen på jobbet, ganska känslig när jag inte är chefen på jobbet, rädd för stora hundar, gillar inte människor utan humor och självdistans, gravt pollenallergisk. Är väldigt hungrig just i detta nu. Ungefär så.

Missy sa...

Dee: Bokmal? Alla tips mottages tacksamt! SJälv skulle jag nog behöva bo på landet för att lära mig att slappna av ordentligt.

Jo: Jag tycker att det borde bli dags för en AW inom en inte alltför avlägsen framtid. Tycker inte du det också?

Miss Upsey Daisy: Du är en port och en fining. Ungefär så ;-)

Cecilia: Jag inbillar mig att arbetet på förlag är underbart. Hoppas att jag har rätt :-)

Loh07 sa...

Vet inte alls hur jag hittade hit... men du fastnade och nu har jag kollat in länge....

Bor i Örnsköldsvik, fyra barn , ssk , egen men lösenordsskyddad blogg ( pga barnbilder), tycker om vin , pyssel, allt egentligen....
Hör av dig om du vill in till min ...

Kram Lotha

MissKeepYourDistance sa...

Jag är färglös och butter, har en fet katt och en förkärlek för väggar som luktar kiss. Och jag gillar dig. :)

MissKeepYourDistance sa...

Och vi träffades i duschen.

jonna sa...

Jag är en frånskild tvåbarnsmamma från skåneland. Mitt hår är på utväxt, jag gillar pistagenötter och rött vin, att baka är en passion som jag hoppas jag aldrig blir av med också har jag en finfin samling smycken.

Missy sa...

Loh07: Åh, det vore jättekul att titta in hos dig!

Miss KYD: Jag tycker att du är en fin och fantastisk färgsprakande boll av knas, jag :-)

Miss KYD (igen): That's my story and I'm stickin' to it! Hell yeah!

Jonna: Pistagenötter är kalas, så även nybakt och ett glas rött. Yups.

hedgehog-sara sa...

äh - du vet ju vem jag är :)

Missy sa...

Hedgehog-Sara: Såklart ju! Men när får man se dig IRL egentligen? ;-)

Fröken P. sa...

Jag är också ung som du fast lite längre än mitt emellan. Jag är väsgöte i självvald exil i skåne, men ursprungligen nästgårds göteborgare. Jag kikar in här lite varje dag, lite mindre på helger och annan ledighet. Hamnade här och hos alla de andra missarna via miss KYD vilket jag är tacksam för. I övrig är jag mest upptagen med att slå knut på mig själv för att hinna göra alla roliga saker och däremellan jobba, utöver det är jag som min blogg, lat gnällig och feg.
Jag föredrar kaffe om du har?

Fröken P. sa...

Och uppenbarligen stavar jag illa också.

Cecilia sa...

Japp, arbetet på förlag är rätt underbart. Ibland känns det som att jag jobbar på vilket kontor som helst, du vet fakturor, administration, skriva på papper, men oftast är det bara roligt: träffa författare, formgivare, illustratörer, läsa fantastiska manus (och ibland superkassa). Du kan få komma och praoa!

Katarina sa...

Jag är lång och stor och långhårig och äldre än de flesta vars bloggar jag surfar runt ibland. Född i Norrland, har flyttar runt lite men mest bott i Stockholm där jag också bor nu.

Jag hittade dig via Miss UDs blogg, tror jag, och hennes via någon annans, och så vidare. Men jag kommer alltid tillbaka till bland annat båda era eftersom ni skriver så bra.

Själv bloggar jag bland annat för att jag älskar böcker och mitt jobb ibland handlar för mycket om siffror och för lite om ord.

Missy sa...

Fröken P: Jag föredrar också kaffe och jag gör väldigt gott kaffe om jag får säga det själv (och det får jag!). Lat, gnällig och feg är det nya svarta. Det vet du väl? ;-)

Cecilia: Oh ja! Praoplats! Det låter underbart, ditt jobb ju!

Katarina: Jag har kommit fram till att det är alldeles för få jobb som handlar om ord. Undrar hur man rättar till det...? Hm...

tingeling sa...

jag är en exilerad (?) byråkratmorsa. längtar hem till sverige mest hela tiden fast jag bara bor i norge. väntar på semester. har nytt nagellack, tjock hund och ledigt från jobbet i morgon. ibland är jag sur då städar jag maniskt, shoppar nåt dyrt eller dricker ett glas vin... ibland 2. oftast är jag glad då är jag också snäll. jag har nyligen klippt av mitt långa hår och har ingen frisyr alls. det känns lite märkligt. jag kom hit via linda k, kikar in ibland. tar gärna te, mycket trevligt. tack och bock.

Jonna sa...

Jonna nr 2 här :-) Skånska som hittade hit via någon annan fin blogg, minns tyvärr inte vilken då det var åratal sedan :-)
29-årig kontorsråtta, lite kort, glasögonprydd brunett med lagom kurvor då jag är mamma sedan 15 månader; älskar att läsa, shoppa och dansa samt fotografera på riktig amatörnivå :-) Typ.

Jonna sa...

Tar gärna virtuellt kaffe om du har istället för teet förresten!

Missy sa...

Tingeling: Ingen frisyr är också en frisyr ;-) Det är i alla fall vad jag försöker säga till mig själv för ögonblicket.

Jonna: Det var alldeles för länge jag var och tittade in hos dig. Det måste åtgärdas pronto! Och du? Klart vi tar en kaffe istället :-)

Eve sa...

Jag är varken lång eller kort, utan nånstans mittemellan. Håret verkar dock bli kortare och kortare för varje år som går, och så småningom kanske det blir likadant med kroppen också? Är bosatt i Skövde och Jönköping (barndomshemmet och vänner i ena stan, skola och klasskompisar i andra). Minns inte hur jag hittade din blogg, men har tjuvläst den rätt länge nu, utan att ge mig tillkänna. Och ja tack, te vore gott, även om det nu bara är virtuellt :)

Spader Madame sa...

Jag är Spader och kom också hit via Miss UD och har följt dig läänge. Mer sporadiskt på slutet eftersom jag är sååå upptagen med att vara nykär i Esset i stället för sorgsen och fet änka... Gillar att överdriva ;-))

spoonful sa...

Jag hittade hit efter tips från smartasmia, som av någon konstig anledning verkar tycka att både du och jag som lilla my. Men det är jag inte alls det! Aja resten är historia. Jag är hur som helst glad att jag hittade dig. Hurra!

spoonful sa...

"är" som lilla my skulle jag ju skriva. Sa jag att jag gillar körsbär förresten? Jag gillar körsbär.