tisdag 23 oktober 2007

Listen and learn

"Mindfullness". Det nya svarta. For real.

Kanske ligger det något i det ändå? Kanske ska man försöka sätta sig och bara lukta på blommorna någon gång då och då? Det är så lätt att bara stressa igenom livet för att hinna med nästa sak som ska göras, och nästa, och nästa. Antingen man drivs av ambition- och duktighethetsnerv eller om man drivs av att allt är ju så roligt så det bara MÅSTE hinnas med, så blir det lätt för mycket.

Man får inte glömma att andas.

En liten flicka jag känner svarade stolt på en festinbjudan med orden "Nej tyvärr, jag har bestämt mig för att göra ingenting alls på lördag. Så det går inte". Det tyckte jag var fint (och tydligen även hon som hade festen. Heja henne!)

Nu ska jag sluta svamla. Se klippet istället!

9 kommentarer:

Anonym sa...

åååå, det finns många som blir stressade av att veta att de INTE ska stressa.

Konstigt det där...

Miss Upsey Daisy sa...

Jag har faktiskt tackat nej till en fika idag (kors i taket). Denna veckan har jag bestämt mig för att vara osocial. Det kändes ganska skönt för jag har haft svårt att tacka nej utan en direkt anledning. Fast nu ska vi kolla på bil så det fanns en anledning ändå.

Smartasmia sa...

Ahhh...den lille Ferdinand. Sånt sysslar jag med hela tiden ute på ön. Nästan.

Annie - PD sa...

Det är skönt och viktigt att göra ingenting. Helt okej att boka in en dejt med sig själv och en kopp kaffe i handen under en promenad... :)

Mary Lady Luck sa...

För mig är det helt livsviktigt med ordentlig göra-ingenting-tid. Det bästa som finns :)

miss e sa...

Klart man får vara osocial, jag skippade ju hatdansen igår och stack istället iväg på bio i min ensamhet. Idag stack jag iväg på teater i min ensamhet. Ensam är stark. Inte bitter.

Missy sa...

Maria Byström: Helt sant. Och helt sjukt egentligen.

Miss Upsey Daisy: Heja osociala Miss UD! ;-)

Smartasmia: Det där med en egen ö känns mer och mer lockande för varje dag som går...

Annie PD: Jag ska verkligen försöka bli bättre på egen-dejt då och då!

Mary: I hear you!

Miss E: Bio själv är skitbra, då får man ju bestämma film och behöver inte kompromissa med någon som har dålig smak. Bra gjort!

Miss Upsey Daisy sa...

Verkar som Miss E kan om två veckor? Då kan vi ta en kopp ihop?

Missy sa...

Jag har ingen koll på tiden längre? Två veckor? När är det? Men jag är naturligtvis alltid öppen för en kopp sprit tillsammans med Missarna :-)