lördag 29 september 2007

Extra! Extra! Förnekandet når nya höjder!

Går på bokmässan istället för att hitta på uppsatsämne (lugn och fin, det kommer. Så småningom). Köper obscena mängder pocketböcker som jag inte vet när jag ska hinna läsa. Min tid ska ju ägnas åt kurslitteratur! Men ändå. Sen kanske? tänker jag. Eller lite då och då? Ibland? Förr eller senare kommer jag att ha tid* och då kommer min lilla pockethög att vara bra att ha. Johodå! Jag sliter åt mig en av de senaste romanerna av favoritförfattaren och ber sedan den trevliga tjejen som jobbar i montern om råd. Stieg Larsson? Jag skrattar lite nervöst. Stelt och nervöst**. Skulle inte tro det va. Jag tar hellre kurslitteraturen baklänges alla veckans dagar.

Kurslitteraturen baklänges under kinesisk vattentortyr.
Låter riktigt trevligt i jämförelse.
Kalaskul.

Tjoho!
* Hur är det de brukar säga? Hm... Hur var det nu? Jo, just det ja: Denial, denial, denial. Upprepas vid behov.
** Stel är mitt mellannamn. Oh yeah!

4 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Du, böcker är finfina uppfinningar. De lägger sig snällt tillrätta och väntar tills man har tid att läsa dem. De springer inte bort. De ligger tålmodigt kvar och väntar - i åratal om de måste. Därför kan man köpa hur många som helst, oavsett om man har tid att läsa dem just nu eller ej. Du har säkert gjort fina kap. Var glad åt det!

Missy sa...

Du har förstås alldeles rätt, böckerna ligger snällt på sin plats tills jag tar upp dem. Det är ju egentligen hur bra som helst!

miss e sa...

Lugn bara lugn, Shakespearedockan finns vanligtvis i en affär som heter "Dolores" som ligger vid järntorget. Bara att knalla dit och fixa. Om du har tur hittar du en som är besatt av hans ande så kanske han kan skriva uppsatsen åt dig :-)

Missy sa...

Oooh! Där sa du nåt ;-)