måndag 26 februari 2007

Mini-guide till Göteborgs-shopping

Det finns de som tror att det inte finns några trevliga/bra/roliga affärer i Staden i Väster. En gång i tiden var jag själv en av dem. Det var tills jag flyttade därifrån och hamnade på en ort där följande säger en hel del om shopping-utbudet: H&M på orten hade valt att inte ta in några mammakläder med motiveringen att de "faktiskt sålde Big Is Beautiful-kollektionen".

Därför kommer här den lilla förteckningen av butiker att besöka när ni är där (i Göteborg alltså, inte i den där andra staden). Håll till godo:

KLÄDER
Ok, här måste man bestämma sig för om det handlar om budget, halvdyrt eller endast-gröt-i-två-månader-dyrt. Hm... Vi tar lite av varje.

Mouche
(Södra larmgatan 2)
Här köper man Marc Jacobs-pumps och Missoni-klänningar. I alla fall när det är rea. Resten av tiden går man dit och tittar på Marc Jacobs-pumps och Missoni-klänningar.

Grace
(Kyrkogatan 31)
På Grace kan man hitta lite av varje i den mer plånboks-ovänliga skalan. Mycket fina klänningar, men allt är faktiskt inte jättedyrt. Men förstås ännu en utmärkt butik att besöka i rea-tider.

Scout
(Erik Dahlbergsgatan 15)
Ligger lite avsides i centrum jämfört med de förra två butikerna, men om du ändå är här kan du passa på att traska ner till Fever och Moms på Vasagatan och ta en sväng där också. På Fever hittar du nyhippa märken som t ex Diana Orving och på Moms köper du Nudie och Denimbirds. Men nu var det ju inte de jag skulle skriva om utan om Scout. Scout säljer Buddhahood-skor (GE MIG!), Åsa Westlunds underbara träskor, kläder från Dagmar, Vibskov och annat fint. De har smycken från Dada´s Diamonds, egna märket "House of Scout" mm. Här har jag aldrig köpt ett plagg, men måste ändå tvångsmässigt återvända. Om inte annat för att klämma på Buddhahood-skorna...

H&M
Känner att jag måste slå ett slag för den stora kedjan. På H&M i Kompassen, på Avenyn och i Nordstan får du trängas och gå vilse i röran, men här hittar du H&M Trend och det är en av mina kärlekar. Det och Buddhahood-skorna.

Drömma
Ligger i Haga och delar lokal med en secondhandbutik som säljer underbara accessoarer (kommer dock aldrig ihåg vad den heter). På Drömma har jag köpt ett par krokodilpumps och ett par extremcoola 50-talssolisar. Secondhandkläderna känns mycket roligare här än på de flesta secondhandbutiker i stan, men kanske också lite dyrare. Här kan du även hitta bl a fina KittyHawk, Baum und Pferdgarten och små fina väskor och skor.

Dietrich
Ligger på Andra långgatan. Här finns små, udda märken och lite secondhand. Passa på att kila bort till Andra långgatans skivhandel och köp på dig lite begagnade skivor och DVD när du ändå är här.

Bonnie & Clyde
Ligger uppe på "kullen" på Kungsgatan och säljer roliga kläder av lite udda märken, men har även American Appparel och en fantastisk liten vintage-hörna där man kan hitta ett och annat.

GREJER
Böcker handlar du bäst på Pocketgalleriet som ligger ovanpå Lagerhaus. Bra utbud och stans bästa priser på pocket, men de har även en hel del inbundet.

DVD köper du på Movie Line (fd Melody Line). Kommentarer överflödiga.

Present till den som har allt? Då är det till Melta du ska gå. Eller kanske till Prickig katt om du är ute efter något mer tjejigt. Eller Fröknarna Kanolds om du vill ge bort fin-choklad.



Så. Nu var den lilla förteckningen slut. Glöm nu allt som du nyss läst så att jag får ha butikerna för mig själv.

8 kommentarer:

Kerstin sa...

Taaaaaack - nu har jag bookmarkat detta inlägg. Puss.

a spoonful of mint sa...

Tack snälla för tipset.
Jag har planer på att åka dit snart.

Missy sa...

Det där var den LILLA förteckningen. Det finns fler tips där den kom från :)

Caravaggio sa...

Är jag mongo? Varför känner jag inte igen ett enda namn? Det är bara tjejaffärer va? Inte förrän Fever och Moms kom på tal kunde jag placera mig i sammanhanget. Hmm... Bonnie & Clyde lät spännande.

Movieline och Lagerhaus bokhandeln är dock överlägsna allt som ens gör anspråk på att konkurrera i hela stan. Fast vad är vitsen med rabattgrejerna i bokhandeln? Jag tar en ny varje gång.

Annars saknade jag Rag Time lite på listan, t o m jag som inte är riktigt bekväm med att köpa secondhand gör ett undantag här.

Missy sa...

Caravaggio: Hahaha. Du har avslöjat mig, jag är tjej. När jag handlar kläder handlar jag kläder till mig (jag är inte bara tjej, jag är även 165 cm lång. Herrkläder brukar liksom inte funka så bra då...)

Felet med Rag time är att de är jäkligt bra på herrkläder och att systerbutiken "Miss" Rag Time inte alls är lika bra. Eller ja, det är ju bra om man brukar handla herrkläder förstås...
Och de där rabattgrejerna. Jag hittar alltid några varje gång jag städar, vilket i och för sig inte är så ofta, men när jag ska köpa en bok har jag aldrig någon. Ett mysterium!

dddd sa...

Jag bor här och kände inte till Flickorna Kanolds. Skandal, för tusan...

Missy sa...

Miss KYD: Men det är ju CHOKLAD! Allvarligt talat!!!

Caravaggio sa...

Camilla. Jag har en av Flickorna Kanold som elev i skolan nu, jag kan tänka mig att langa för en mindre summa...