måndag 12 februari 2007

Hypokondrikerhosta

Varför tror alltid sköterskorna som svarar i telefonen på vårdcentralen att man försöker lura dem? Är det något de fått lära sig på något slags "identifiera-hypokondrikern-symposium"? Jag kan riktigt se det framför mig, ett auditorium fyllt med sjuksköterskor i gammaldags uniformer från 40-talet (och nej, jag kan inte förklara varför, men i mitt huvud är det så de ser ut. Riktigt fina). Längst fram står en liten, liten dam i stärkt uniform, grått hår uppsatt i knut, bister uppsyn och en liten mössa. "Ja, när patienterna ringer och säger att de är sjuuuuka... då ska ni veta att de bara luras! De är bara ute efter att få piller och knark, det ska ni veta. Hypokondriker hela bunten. Gå inte på det, vad ni göööör!" Hon tillägger med djup basröst "eller så vill de träffa den stiliga doktorn ser ni, för det är vad folk vill göra på dagarna. Nej, de har iiiinget bättre för sig!" De får det att kännas som man ljuger när man ringer och frågar vad man ska göra åt sin äckliga hosta, ungefär på samma sätt som när man vid 27 års ålder blir frågad om leg på systembolaget och man får hjärtklappning av rädsla att bli "upptäckt". Helt rubbat, jag vet.
Idag fick jag lära mig att "Man kan få hosta när man är förkyld" (No shit!) och att vi inte vill att jag ska få lunginflammation. Det tyckte jag var fint. Lite medkänsla sådär.
Nej, nu har jag verkligen förtjänat de där skorna!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Ja, sådär är det alltid. Man får typ tjata sig till en läkartid. Helt otroligt...

Missy sa...

Kerstin: Så då är det inte bra jag? Jag började undra om det var en konspiration...

Missy sa...

BARA heter det ju...

anna sa...

Ja, och vem fan vill betala 150 kr för nöjes skull, det känns ju som att man kan lägga dom på bättre saker tex skooor.
Precis som att läkaren är så snygg så det är värt att betala för det då eller....sköterskan som tar emot dina samtal kanske är gift med läkaren och vill inte dela med sig.

Missy sa...

Anna: Haha, du kan ha rätt :)