måndag 8 december 2008

Happy New Year

Nyår

Runtomkring mig pratas det om nyår

Nyår

Denna pseudohögtid när mottot som gäller är "flest nyårsfester vinner". När alla har sååå mycket planer och känner ett inre tvång av att dela med sig av dem. Gärna redan i oktober. För alla. Hela tiden. Om. Och. Om. Igen.

Och även om jag inte vill så känner jag ett uns ångest, ett uns av "vänta nu...", ett uns av "jag måste nog vara helt sjukt ensam ändå", ett uns av "nu jävlar måste det här bli DEN ROLIGASTE NYÅRSFESTEN NÅNSIN", ett uns av "jag vill inte", ett uns "bajsbajsbajs". Ungefär så.

Och aldrig att festerna blir så där roliga som ryktet gör gällande att nyår ska vara. Nej. Det är kallt, blåsigt och fyllt av jobbig krutrök, det är människor som dricker för mycket, äter för mycket och raggar för mycket. För det är nyår och visst måste man göra lite för mycket av allt på nyår?

Nej

Min plan är att stanna hemma och stirra in i väggen. Kanske äta lite gott, kanske se dålig film, kanske klappa en katt. Och så ska jag ha lösmustasch på mig, för det har jag tamejtusan aldrig haft på nyår.

11 kommentarer:

Annie - PD sa...

Nyår för mig är så fyllt av den fadda smaken av förväntan som jag haft med mig sen tonåren, köldgrader, lite fyrverkerier och dåligt bubbel. Vi kommer nog skippa allt helt och bara äta gott i lugn och som de senaste åren. Mycket bättre :) Och gällande lösmusche låter det som en strålande idé :D

Missy sa...

Mer lösmustascher åt folket! ;-)

em sa...

Vi har kört vår egen version sen vi träffades, sambon och jag. Vi lagar festmat tillsammans, klär upp oss lite, strör glitter på bordet och dricker bubbel. Sen sitter vi där vid vårt köksbord och pratar om året som gått. Strax före midnatt går vi alltid en promenad förbi mina föräldrar (som har en årlig fest med samma folk) och tillsammans med det gänget går vi ner till stan och tittar på det allmänna fyrverkeriet. Skålar lite, kramas lite, går en promenad hem och äter varmkorv.

Why mess with a good thing?

Missy sa...

Det låter helt fantastiskt ju!

Jonna sa...

Vi kan alltid skylla på att katten är skotträdd :-) Nu har vi dessutom bebis som ytterligare ursäkt att slippa dålig nyårsfester :-)

Johanna sa...

Jag har jobbat de senaste nyårsaftnarna, i år vill jag dock klä upp mig, skåla med goda vänner och titta på fyverkeri. Lugnt och sansat, ingen stress här inte.

Missy sa...

Jonna: Ah! Så det är DET man har dem till ;-)

Johanna: Finfint! Jag får en känsla av att jag gör något lite förbjudet när jag antifirar, eller bara firar hemma :-)

Annika sa...

Jag skulle också gärna antifira nyår. Och midsommar. Har så otroligt svårt för de där högtiderna när man "ska" en massa.

Man "ska" festa. Man "ska" ha roligt. Man "ska" prata om det i minst en månad innan och en månad efter.

Vill också ha sambo så jag kan sitta hemma med mysig middag och trevligt samtal istället. :) Men men..blir till att jaga nyårsfest och bestämma vilken stad man ska vara i detta år, igen.
Är inte bitter. Gillar bara inte alla överladdade förväntningar...

Missy sa...

En god bok och en kopp te? Faktiskt inte så dumt :-)

Jo sa...

Jag ser fram emot nyår i år. Jag tycker att det är en ypperlig anledning att sy en fin klänning och få klä upp sig lite! :)
Fast för min del, så firar jag nyår med i stort sett samma folk som jag har gjort i sisådär tio år, så det är mest trivsamt.
Jag tycker dock att klappa katt och ha lösmusche låter fantastiskt också!

Missy sa...

När ska du sy en klänning till mig då? Nååå? :O