måndag 2 juli 2007

Måndagshyllning: Snusmumriken

Denna månad ska ägnas åt att hylla dem som hyllas bör, närhelst det passar (mig). Det kommer att bli hyllningar av såväl kända som okända människor, figurer och företeelser.

Först ut i hyllningskavalkaden har vi Snusmumriken. Varför? Jo, Snusmumriken är Mumindalens egen vagabond, en figur som lever ett liv helt befriat från det materiella. Han äger bara det han har på kroppen, han ser på livet med tillförsikt och det mest avancerade han ägnar sig åt är att spela trudelutter på sitt munspel.

När man stressar runt livet och vill hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt önskar man att man var lite, bara lite, mer som Snusmumriken.

Det gör i alla fall jag.


6 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Jag skulle vilja hylla Knyttet.

"Det var en gång ett litet knytt som bodde alldeles ensam i ett ensamt hus. Han var nog långt mer ensam än han trodde, på kvällen när han tände alla ljus och kröp iunder täcket i sin bädd, och gnällde för sig själv för han var rädd..."

Jag kan hela boken utantill. Knyttet är min idol.

Cax sa...

Åh jag är med dig!
Jag hyllade snusmumriken redan i förra veckan genom att använda en bild på honom i min msn.
Eh...ja...man kan väl hylla på olika sätt. :S

Missy sa...

Hedgehog-Sara: Sååå? Då vet du också att "knyttets nya skor var väldigt trånga och kappsäcken var tung och solen sken. När kvällen kom och skuggorna blev långa fanns inte mycket kvar av knyttets ben, han satte sig på kappsäcken och sa: den är nog ändå rysligt bra att ha. Då flög en vind från havet in med lockande musik, en mumrik spelar på sin flöjt i sömnig sommarvik, nån kappsäck har han aldrig haft och aldrig trånga skor, han vandrar på den gröna äng där inga sorger bor. Men vem ska trösta knyttet och förklara att en sång är bättre än en kappsäck ifall vägen är för lång".

Jeez. Vi är nog rätt störda både du och jag...

Cax: Hahaha! Att använda Snusmumriken i sin msn är helt klart en form av hyllning.

Smartasmia sa...

Snusmumriken är söt:-) Det finns en hel massa snusmumrikar runt Medis - fast de är hemlösa och dricker lite för mkt mjöd. Tycker om människor som kan Mumin utantill:-)

hedgehog-sara sa...

så gick det lilla knyttet ut på stranden och fann en snäcka som var stor och vit. Han satte sig försiktigt ner i sanden, och tänkte - oh, så skönt att jag kom hit! Han lade vackra stenar i sin hatt. Och havet var så lugnt och det blev natt...

vi är inte så störda. Vi är nog bara mumi(N)fierade ;)

Missy sa...

Smartasmia: Liksom med allt annat så bör man "snusmumrika" med måtta :-)
Hedgehog-Sara: Så sant :-)