torsdag 1 oktober 2009

Efterlysning. Typ

Jag har sjukt svårt för parfymerade tvättmedel och mjukmedel i mina kläder. Inte i andras, men mina. Men jag har märkt att det finns ett undantag. Så därför har jag en fråga till er. Här kommer den:

Ni vet den där tvättmedelsdoften som bara luktar gott och nytvättat? Ja? VILKET tvättmedel är det egentligen som genererar denna doft?

Det kanske verkar en smula obildat att inte känna till dylika ting, men sån är jag. Obildad på tvättmedelsfronten. Min tvättmedelshistoria inkluderar många lyckliga år tillsammans med tvättmedlet Rent som inte längre finns. I mitt minne dansade jag fram på blommande ängar i kläder tvättade i Rent (men mitt minne är inte alltid helt pålitligt). Det luktade nästan ingenting, fast ändå litegrann och alldeles underbart.

Sedan det försvann från marknaden har jag hållit mig strikt till parfymfria tvättmedel. Men jag vet ju att det finns därute, det där lukta-gott-tvättmedlet. Jag tror att det kan vara så enkelt som att det är Ariel. Men jag kan ha helt galet fel.

Om du fortfarande läser vill jag bara säga en sak till. Här kommer det:

Snälla, upplys mig.
R.I.P

9 kommentarer:

Marie sa...

Min barndoms tvättmedel var Corall och det fick följa med in i vuxenvärlden också. Men efter att det blev allt svårare att få tag på så blev det Via Color. Det luktar väldigt lite tycker jag.

Sköljmedel är bannlyst hos oss. Det luktar illa och kläderna behöver det inte.

Missy sa...

Jag använder mjukmedel, men bara oparfymerat. Allt annat luktar väldigt jobbigt.

Tova sa...

Alltså, jag har alltid funderat på det där med tvätt/sköljmedel.
ända sedan jag var liten har jag noterat att andra alltid luktar så gott och nytvättat i sina kläder, medan våra kläder aldrig luktade nåt speciellt.
Trodde det var min mamma som hade för lite sköljmedel eller nåt, men även nu efteråt - under mina år som både singel och sambo - har jag märkt att ens egna kläder ALDRIG luktar lika gott som andras.
Vad beror detta på? Överdoserar alla eller??

Missy sa...

Mystiskt!!!

Undrar vad detta kan bero på. För jag tror att det ligger något i det.

Tesa sa...

Jag har upptäckt att mina kläder luktade bättre (mer "rent") efter att få hänga fritt ute alt. i ett torkrum med en ordentligt stor fläkt/avfuktare. Medan när de nu måste hänga i torkskåp och torktumlas bara luktar... varmt.
Tror jag ska skaffa torkställning till att ha i lägenheten i stället. Och så sällar jag mig till skaran som vill ha lukta gott-tvättmedel eller sköljmedelstips.

Frida sa...

Skonas tvättmedel tycker jag luktar "lagom".

jonna sa...

Jamen, visst är det så. Att andras kläder luktar gott och nytvättat och mysigt och ens egna luktar... typ noll. Har börjat med mjukmedel som ska göra att kläderna luktar gröna äpplen. Det funkar sådär kan jag meddela. Fast en idé, som kanske inte är helt galen, är ju att fråga vad som används när man springer på någon som luktar gott...

Missy sa...

Tesa: Tricket är nog avfuktare, tror jag. Och välkommen till tvättmedelsletarklubben ;-)

Frida: Tack för tipset!

Jonna: Det kan man förstås :-)

spoonful sa...

En sak som jag undrar över är varför lakan, och kläder för den delen, som legat i skåp ett tag plötsligt börjar lukta vaxkrita.