torsdag 17 september 2009

Vad vore en höstresa till Gotland? Kanske... tråkig... och dötrist... och alldeles... alldeles... UNDERBAR!

Hos Engla kan man just nu tävla om en weekendresa till Gotland. Det måste jag göra, tänkte jag. Det är ju GOTLAND! Min finaste ö. Eller kanske inte MIN ö, men nästan.

Hur ska jag då lägga upp mitt tävlingsinlägg? Det är frågan. Ska jag böna och be? Ska jag fjäska så mycket jag bara orkar? Ska jag ljuga ihop något?

Nä.

Sånt ligger helt enkelt inte för mig.

Istället tänkte jag berätta lite för er om mitt Gotland. Om att jag åkte dit alldeles själv en sommar. För att jag aldrig varit där och hade en konstig obetvinglig längtan efter att besöka ön. Jag kan berätta om att jag och han jag numera är gift med insåg att vi var kära i varandra den sommaren. Jag skulle kunna berätta om hur jag flyttade dit efter min utbildning och traskade runt en hel höst i tjocka tröjor för att spana efter igelkottar. Jag kan berätta om te och främmande katter i knät framför brasan på det där fiket i stan. Jag kan berätta om tystnaden och stilheten på vintern, jag kan berätta om hur det känns att andas och jag skulle kunna berätta om att vi valde Gotland som plats för vår vigsel för drygt ett år sedan.

Eller så berättar jag bara att jag alltid längtar dit på hösten. För att det är sant och för det går fortare än att säga allt det där andra.

Jag önskar att jag kunde dela mig i två och att den ena delen kunde få bo på Gotland. Men det går visst inte, säger de. Så nu håller jag alla tummar och tår för att jag ska kunna få en chans att besöka finaste ön i höst.

HÄR kan du också tävla. Men gör för allt i världen inte det - då blir ju chansen att jag ska vinna mindre.

5 kommentarer:

karro sa...

Vilken underbar berättelse det skulle bli om ditt Gotland! Jag skulle låta dig vinna direkt

Jenny sa...

Heja heja Missy! Hoppas du vinner!

Lilla Duktig sa...

Hurra hurra hurra!

Jag älskar också Gotland och är där varje sommar. Fast inte i år.
FAN! Jag kanske borde åka över en sväng och mysa lite?

Linda K sa...

du är en klar vinnare!

... och så lägger du till ett recept på fruktsallad (gotländskt?) och så är saken biff.

Missy sa...

Karro: Gulle!

Jenny: Ja, heja mig! :-)

Lilla Duktig: Finaste ön, liksom.

Linda K: Aaaw. Gulle dig.