söndag 18 november 2007

Pyssligt? Jo, jag tackar!

Åh no.

Nu kommer den igen, den tiden på året när det ska pysslas och donas och jag tänker "oh, så trevligt det vore att göra sina egna julkort! Oh, så trevligt"*. Jag försöker höra mig för i bekantskapskretsen om det inte vore oh, så trevligt att julpyssla lite och göra sitt eget godis och äta sitt eget godis och göra sina egna julkort och dricka glögg och bli lite tipsy och kanske göra lite vulgära julkort som man lägger längst ner i en låda och inte, jag upprepar: INTE, skickar. Speciellt inte till släkten? Bekantskapskretsen svarar att oh, så trevligt. Men det går inte för jag är SÅ upptagen, man är ju upptagen i december, är man inte? Jo, det är man. Så det går nog inte. Men en annan gång? För det hade ju varit trevligt, det hade det.

I år hoppar jag över att fråga folk och går istället direkt på att sura. Det ägnar jag mig åt en lagom lång stund, sedan gör jag julgodis som jag äter upp i direkt samband med tillverkningen. Halleluja!

* Helt ärligt. Jag tänker faktiskt så!

14 kommentarer:

Miss KeepYourDistance sa...

Julpyssel låter bra. Släng in några jordnötsmuffins och ett par tusen marsipangrisar och jag kommer på studs. Jag lovar.

Missy sa...

Tyst. Jag är sur.

Vänta lite... Sa du att...? På riktigt? Pyssla! Jihoo!

miss e sa...

Jag kan inte pyssla men sitter gärna och dricker glögg, sjunger julsånger och retar dem som pysslar. Fast lördagarna i december är uppbokade men visst kan man pyssla andra dagar?

Lek med tanken... Ett gäng Missar som pysslar...

Miss KeepYourDistance sa...

Missar som...pissar?

Miss Upsey Daisy sa...

Missar som pissar?

Jag är grymt opysslig av mig. Fast om det är missar som pissar som pysslar är jag på ändå!

miss e sa...

När blir det? Kom igen nu Missy - jag vill ha pissig pysseldag!!!

Missy sa...

Missar som pysslar: Man behöver inte vara pysslig, ALLA kan göra vulgära julkort och dricka glögg :-)

Söndagar är också dagar? Vardagar jobbar jag järnet den närmaste tiden. Oh yes!

Miss Upsey Daisy sa...

Sist jag kollade fanns det söndagar till förfogande..

miss e sa...

Söndagar är ju vilodagen så visst kan jag sörpla glögg och se på när andra jobbar en sådan dag. Kan jag iofs alla andra dagar också men söndagar passar Miss E utmärkt. När?

Missy sa...

Alla söndagar är bra dagar (och så påstår folk att jag talar i gåtor? Bah!)

Anonym sa...

Pysselkvällar är ju störtkul. Och just julsaker är det bästa :-)

Missy sa...

Yay! Kom hit och pyssla på direkten :-)

Amelia sa...

Jag älskar att pyssla men det är verkligen svårt att få tiden att räcka till. De där visionerna om hur trevligt det skulle vara slår aldirg rikigt in ändå, man är aldrig så bekymmerslös tycker jag. Jag älskar att skicka handgjorda julkort men hinner man inte göra dem själv får man kanske fuska lite. =) Såg en hemsida med riktigt vackra, handgjorda julkort. www.junielle.se var nog adressen tror jag.. Kommer nog beställa lite därifrån iår..

Missy sa...

Jag är så lat att det här med att beställa är minst lika jobbigt som att tillverka själv... Eum... Men berätta inte för någon, ok?