Känner ni till tresekundersregeln? Inte den som har med bilkörning att göra, utan den andra? Låt mig förklara lite kort. Tresekundersregelns namn syftar på den tid livsmedel kan ligga på ett smutsigt restaurangköksgolv innan det officiellt blir oätligt. Om någon till exempel tappar en paprika på golvet kan denna användas så länge det inte går mer än tre sekunder från det att den tappas till att den plockas upp.
Jag hoppas vid gud att denna regel inte tillämpas på sk "bättre" ställen*.
För övrigt har jag på senare år även hört talas om en femsekundersregel .
* och då jag ytterst sällan befinner mig på sk "bättre" ställen hoppas jag att den inte heller tillämpas på... uhm... "sämre" ställen.
söndag 13 maj 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Hör på denna då...
Har en kompis som skulle hoppa in tillfälligt som kock på ett "sämre" ställe.
När han skulle börja att bygga lite sallad så frågade han var salladen var eftersom han inte hitta någon i kylen.
Ägaren pekade på en dörr och sa: "Öh där inne!"
Kompis: "Eh, där? Soprummet?"
Ägaren: "Ja, har inte plats någon annanstans."
Han jobbade där bara den dagen...och han äter aldrig mer där!
Tror även att han ringde ett samtal till något ställe som inte gillar att man förvarar mat på det sättet.
Yummie? I think NOT!
Hahahaaaa! Nej, förresten... det var ju inte roligt. Var ska jag nu äta nånstans?
Saker man inte vill veta...fast ändå, liksom:-) Ligger något mer än 2 hundradelar på mitt golv är Herr Bäverlim eller Herr Annoying där och fixar till det. Så.
Det måste ju innebära att man endast ska besöka restauranger där det stryker omkring en katt. Då kan man vara säker på att ingenting på tallriken har vistats på golvet ;-)
Aha. Detta torde vara dagens lärdom. Funderade precis på vad det skulle bli. Tack-å-tack Missy.
Det känns alltid bra att få dela med sig viktig kunskap :P
Kunskap är aldrig tungt att bära!
Skicka en kommentar